Kilka ważnych informacji odnośnie łojotokowego zapalenia skóry
firma , usługi , zdrowie / Luty 5, 2017

Nikogo nie trzeba przekonywać o tym, że łojotokowe zapalenie skóry to przypadłość, która jest w stanie być niezwykle przykra. Powoduje ona nie tylko nieświeży wygląd, ale również świąd i negatywne samopoczucie psychiczne. Dziś prezentujemy informacje odnośnie tego kto może zachorować oraz jak należy leczyć to schorzenie.

Jakie kosmetyki można zrobić samemu z pomocą mocznika?
moda , zdrowie / Luty 1, 2017

Mocznik był odkryty już w roku  1828. Nie stracił ona na modzie od tego właśnie czasu, raczej przeciwnie, używany jest w celu produkcji kosmetyków i nie tylko na ogromną skalę. Warto wiedzieć jednak, iż mocznik w kosmetyce to nie jedyna jego przydatność. Mocznik można użyć samodzielnie w domu do przygotowania swoich kosmetyków bądź też podniesienia jakości tych, które udostępniane są w drogeriach. Aby było to wykonalne potrzebne jest bez wątpienia kupienie mocznika. Bardzo duże znaczenie ma to, w jakim stężeniu wybierzemy tę substancję. Do zakupienia na ogół jest mocznik o stężeniu 2%. Mocznik w tym stężeniu oddziałuje regenerująco na skórę. Większe stężenie, mianowicie od 3 do 10% to gwarancja dobrego nawilżenia oraz zmiękczenia skóry. Wskazane jest dodać go do własnych kosmetyków, wówczas będzie ładnie nawilżał włosy bądź naskórek. Można dodać go wobec tego do szamponu, maski do włosów, kremu lub balsamu. W niektórych sklepach, w których można nabyć mocznik zaprezentowane są również gotowe receptury na utworzenie kosmetyków od tak zwanych podstaw. Mocznik jest wtedy jednym z dodatków. Uzywając go można wobec tego przygotować nawilżające serum do twarzy, nawilżający żel do mycia, płyn po goleniu bądź tonik, o kremie już nie mówiąc. Nie da się ukryć, że mocznik w branży kosmetycznej…